Veleposlaništvo RS Bern /Novice /
16.08.2017  

Redno letno srečanje državnih sekretarjev ministrstev za zunanje zadeve držav članic Kvadrilaterale (Avstrije, Lihtenštajna, Švice in Slovenije) v švicarskem Montreuxu

V Montreuxu je 6. in 7 julija 2017 potekalo redno letno srečanje državnih sekretarjev ministrstev za zunanje zadeve članic Kvadrilaterale: Avstrije, Lihtenštajna, Švice in Slovenije.
Gostitelj letošnjega srečanja je bila državna sekretarka in politična direktorica v Ministrstvu za zunanje zadeve švicarske konfederacije Pascal Beariswyl. Avstrijo je zastopal dr. Michael Linhart, generalni sekretar Ministrstva za zunanje zadeve, Kneževino Lihtenštajn direktor za zunanje zadeve, dr. Martin Frick, Slovenijo pa mag. Igor Mally, državni sekretar v Uradu Predsednika Vlade R Slovenije. Na pogovorih so sodelovali tudi veleposlaniki in sicer avstrijska veleposlanica dr. Ursula Plassnik, lihtenštajnska veleposlanica dr. Doris Frick, slovenski veleposlanik mag. Franc Mikša ter še namestnica državne sekretarke Švice, veleposlanica Krystina Marty Lang in Anna Ifkovits Horner, namestnica vodje Sektorja za Evropo, Osrednjo Azijo, Svet Evrope OVSE in regionalna koordinatorka za sosednje države in Svet Evrope.