Veleposlaništvo RS Bern /Novice /
04.07.2017  

Srečanje ob Dnevu državnosti s Slovenci živečimi v Švici

Veleposlanik mag. Franc Mikša je ob Dnevu državnosti na delovno srečanje povabil predsednice in predsednike združenj in društev Slovencev živečih v Švici in Liechtensteinu, učiteljice dopolnilnega pouka slovenščine v Švici, Kneževini Lihtenštajn in na Predarlskem, vodjo Slovenske katoliške misije v Švici in Liechtensteinu ter častna konzula Republike Slovenije v Zürichu in v Sionu.
Srečanja so se udeležili: Angela Živec, predsednica SD Planika "Winterthur", Sabina Mumenthaler, predsednica društva "Združenje ženevskih Slovencev", Petra Zajc, predsednica Združenja staršev otrok dopolnilnega pouka slovenščine "Martin Krpan", Janez Bizjak, predsednik SD "Soča" Schaffhausen, Milan Greiner, predsednik SD "Kulturni most Švica-Slovenija" Bern, mag. David Taljat, župnik, Slovenska katoliška misija v Švici, Robert Leban, predsednik SD "Slovenija" Rüti, Tomaž Tišler, predsednik SPD "Triglav" Zürich, Marija Rogina, Jasmina Lepoša in Anja Dobrovc, učiteljice dopolnilnega pouka slovenščine v Švici, Lihtenštajnu in na Predarlskem, Janez Ivan Lapajne, častni konzul Republike  Slovenije v Sionu, Zvonimir Petek, častni konzul Republike Slovenije v Zürichu ter zaposleni na Veleposlaništvu RS v Bernu. 
Veleposlanik se je prisotnim zahvalil za odlično sodelovanje, ki so ga vzpostavili v preteklih štirih letih, in za vse aktivnosti, ki so bile izvedene v korist Slovenk in Slovencev živečih v Švici in Kneževini Liechtenstein, gostje pa so v pogovoru izpostavili  velik pomen stalne podpore Veleposlaništva RS v Bernu njihovim prireditvam in rednim aktivnostim. 
Veleposlanik mag. Franc Mikša in pooblaščeni minister dr. Anton Novak sta se na večerji z nagovorom tudi formalno poslovila, saj jima letos poteče štiriletni mandat v Švici.