Veleposlaništvo RS Bern /Novice /
12.06.2017  

"Slovenski otroci vabijo 2017" - osrednja letna prireditev otrok, ki obiskujejo dopolnilni pouk slovenščine v Švici, Kneževini Lihtenštajn in na Predarlskem

Združenje staršev otrok dopolnilnega pouka slovenščine "Martin Krpan" in učiteljice dopolnilnega pouka slovenščine v Švici, Kneževini Lihtenštajn in na Predarlskem so ob zaključku šolskega leta 2016/2017 v kraju Uitikon pri Zürichu organizirali tradicionalno vsakoletno prireditev "Slovenski otroci vabijo".
Otroke, starše in druge goste, bilo jih je okrog 120, so nagovorili predsednica združenja staršev "Martin Krpan" Petra Zajc, učiteljica Anja Dobrovc in veleposlanik mag. Franc Mikša.
Na prireditvi z naslovom "Veselo v poletje" so se predstavili otroci s kulturnim programom, ki so ga pripravile učiteljice Marija Rogina, Jasmina Lepoša in Anja Dobrovc, z glasbo in plesom pa je učenke in učence dopolnilnega pouka slovenščine v poletje pospremila izvrstna plesna učiteljica Mojca Robič iz Velenja. Nastopom so sledile delavnice za otroke, dvorano pa je krasila razstava risb in drugih izdelkov, ki so jih pripravili otroci.


Petra Zajc, Jasmina Lepoša, Rok Mlinar, Mojca Robič, Marija Rogina, Anja Dobrovc, Amalija Jelen Mikša in veleposlanik Franc Mikša